top of page

RSG Performance Group

Public·32 members

(Falas>) Republika Çeke Shqipëria 2022 7 shtator 2023

Oct 9, 2022 | 14:24 ... shqiperi republika ceke ... të përballjeve mes ekipeve, kur ajo ishte ende Çekosllovakia, Shqipëria kishte një bilanc më të mirë.

Marëdhëniet bilaterale | Embassy of the Czech Republic to Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri SH.T. Z. Karel Urban, vizitoi qytetin e Kukësit më datë 9 shtator 2022, ku u prit nga Kryetari i Bashkisë Kukës

— with Vaso Zaho and Morena Dyli. Rrruga drejt të Drejtave të Njeriut ne Patos Kënaqësi të kishim në këtë aktivitet znj. Sien Van Den Hoof, diplomate dhe Second Secretary e Ambasadës së Mbretërisë së Hollandës në Shqipëri. Ky projekt ka si objektiv mbështetjen e të rinjve për të përmirësuar njohuritë për të drejtat e njeriut, të nxisin mendimin e tyre kritik dhe për t’i inkurajuar të jenë mbrojtës të të drejtave në komunitetet lokale.

Nicolas Schmit spoke about the strategies of reskilling and upskilling youth for the labor market. We also had a chance to make a comment where BBA Director highlighted the importance of teaching youth the attitudes and mindset towards the labour market, entrepreneurship and jobs. She also stated that formal, non formal and informal education should be used commonly to prepare youth towards the future of labour market. During the day we also had a chance to network and meet different actors and organizations from different countries, as well as to meet colleagues and friends from the non formal education field.

Shkoder, Vlore May 9 2022 Beyond the Barriers took part in opening of IDAHOT weeks 2022 Today we are happy to participate in the event: The presentation of the first Political Monitoring Report: May-October 2021, “LGBTI Civic Engagement Program: Politics and Representation for the Advancement of the Rights of the LGBTI Community in Albania’’! BBA has and always will be a strong ally for human rights! European Solidarity Corps 2021-202 Për të gjithë ju që doni të informoheni dhe të mësoni më shumë mbi programin European Solidarity Corps, JU FTOJMË të merrni pjesë në një sesion informues online në platformën ZOOM. Regjistrohuni në këtë LINK: Four members of #BeyondBarriersAssociation participated in the training course " Being young in the Covid-19 pandemic.

Po rritet jashtëzakonisht shumë dhe është bërë një pikë e nxehtë për evropianët. ” Vetëm këtë verë kompania e tij po organizon 17 udhëtime drejt Shqipërisë. Mueller-ëickop vuri në dukje se megjithëse vendi ka një reputacion negativ të lidhur me krimin, trafikun e drogës dhe korrupsionin, vendi po përpiqet të ndryshojë imazhin e tij. Për sa i përket turizmit dhe mikpritjes, ai ka shumë potencial në krahasim me destinacionet e tjera të Evropës Juglindore si Kroacia dhe Greqia.

Presidenca çeke e BE-së përmbyllet me përparim në 31 dhj 2022 — Me përfundimin e vitit 2022 përfundon formalisht edhe kryesimi i radhës i Bashkimit Evropian nga Republika Çeke. Ky shtet, për gjashtë

The first National Conference of Volunteering 1. 0 in Albania On 31 May 2010, BBA in cooperation with local partners PVN and CPD, and the support of Leviz Albania- a project of the Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, hosted the biggest national conference on volunteering in Albania. The conference was also the main event for the opening of Local Democracy Week 2021 which is yearly organised by Leviz Albania. The activity comes as part of VullnetarizmiPikeAl project that aims to create a multi-dimensional enabling environment where volunteering is encouraged, supported and recognized as a key mechanism for promoting active citizenship, solidarity and social cohesion in Albania.

Legjenda polake paralajmëron Kombëtaren e tij: Kujdes nga Shqipëria, janë më të mirë se Republika ÇekeIsh-futbollisti i famshëm i Juventusit e Romës, por edhe në rolin e ish-presidentit të Federatës Polake të Futbollit, Zbigniew Boniek, paralajmëron kombëtaren polake rreth përballjes së mbrëmjes me Shqipërinë. Legjenda polake shprehet se kombëtarja e drejtuar nga trajneri Fernando Santos nuk e ka luksin të nënvlerësojë kuqezinjtë, sidomos pas disfatës në ndeshjen e parë kualifikuese ndaj Çekisë me shifrat 1-3. Boniek thekson se e sheh Shqipërinë një kundërshtar më të fortë se Çekia ndërsa shtoi se nuk do të jetë një ndeshje e lehtë për Poloninë. “Ndaj Shqipërisë kombëtarja duhet të shpalosë një futboll krejtësisht të ndryshëm nga ajo që pamë me Çekinë”.

Me një rivierë të gjatë bregdetare, vargmale, liqene dhe zona të mbrojtura natyrore, vetëm në janar të këtij viti, Shqipëria priti mbi 300, 000 vizitorë jashtë sezonit. Ky numër ishte 194, 000 në 2022. “Ne e dinim se Shqipëria ishte një nga ato perlat e fshehura ose një vend sekret pesë vjet më parë, ” thotë Mueller-ëickop, CEO i kompanisë së udhëtimit Join My Trip, e cila ndihmon udhëtarët e vetëm të gjejnë grupe për të udhëtuar. “Jo më.

Shqipëri / Gjithçka gati, Kombëtarja mbyll përgatitjet për 15 orë më parë — Sfida Republika Çeke – Shqipëri do të luhet më 7 shtator 2023, ora 20:45 në stadiumin “Fortuna Arena” të Pragës, sfidë e vlefshme

Bumi i turizmit, Shqipëria nuk po përballon dot kërkesat në AirBnBRritja e shpejtë e turizmit në Shqipëri po shoqërohet me një bum të madh në tregun e qirave afatshkurtra. Të dhënat e analizuara nga AirDNA, tregojnë se në janar të vitit 2019, Shqipëria kishte në total 4, 663 listime pronash të disponueshme. Ky numër u rrit në 13, 770 deri në maj të këtij viti, duke regjistruar një kërcim me 195%. Për të njëjtën periudhë kërkesa për qëndrime njëditore u rrit me 543%, nga 7, 425 që ishte në 47, 794. Cuditërisht, edhe pse kërkesa është rritur dukshëm më shumë se oferta, tarifat mesatare ditore kanë rënë.

Formacionet bazë në miqësoren Republika Çeke – Shqipëri Kombëtarja kuq e zi do luajë me fillim nga ora 20:15 në stadiumin “Generali Ceska pojistovna Arena” në Pragë. Trajneri Edy Reja ka vendosur të vijë me

Aktivitetet organizohen duke përdorur metodat e edukimit jo-formal të cilat nxisin ndarjen e ideve dhe perceptimeve, dialogun dhe të mësuarit prej eksperiencës. “Rruga drejt të Drejtave të Njeriut” këtë herë ndalon në Vlorë. “Rruga drejt të Drejtave të Njeriut” këtë herë ndalon në Vlorë. Aktivitetet organizohen duke përdorur metodat e edukimit jo-formal të cilat nxisin ndarjen e ideve dhe perceptimeve, dialogun dhe të mësuarit prej eksperiencës. Recognition and promotion of volunteerism in Albania through the improvement of the existing legal framework In the framework of VullnetarizmiPikëAL project, BBA and CPD have published the Policy Brief “Recognition and promotion of volunteerism in Albania through the improvement of the existing legal framework” which comes as a result of a long process of consultation with all key stakeholders in the volunteering field.

“Siç thashë, Shqipëria nuk është më një destinacion sekret – ajo po bëhet gjithnjë e më e popullarizuar në mesin e turistëve evropianë. ” Rritje e vazhdueshme Aktualisht shumica e vizitorëve të huaj në Shqipëri preferojnë qiratë afatshkurtra në vend të hoteleve. Sipas statistikave zyrtare të turizmit, 11% e vizitorëve qëndrojnë në hotele dhe vetëm për një natë.

Fshati bregdetar i Ksamilit (ndonjëherë i referuar si Bora Bora i Evropës) është i dyti në mesin e destinacioneve verore në trend të Airbnb sipas kërkimit. Dhe sipas AirDNA dhe një raporti të Programit të Zhvillimit të Kombeve të Bashkuara, sektori i ndarjes së shtëpive dhe qirave afatshkurtra gjeneroi një të ardhur vjetore të vlerësuar prej rreth 20 milionë euro (22 milionë dollarë) në vitin 2022. “Risia e 2022-ës është shfaqja e tregjeve të reja ose pak të njohura në sektorin e turizmit shqiptar. Që nga dekada e kaluar, Shqipëria ka përjetuar një rritje të vazhdueshme të turistëve nga Evropa Lindore si Polonia, Republika Çeke dhe Ukraina”, thuhet në raport.

The event which was attended by 10000 young people from all over Europe took part online and offline and provided use with a great opportunity to share the message of raising up the voice for youth, discussing and networking with organizations all over Europe and representing Tirana European Youth Capital 2022. During the second day of European Youth Event 2021 in European Parliament Strasbourg, among others we had a good discussion about the future of work, jobs and skills after Covid where European Commissioner for Jobs and Social Rights Mr.

News - Beyond Barriers ... nga organitata jonë partnere Cesta Rozvoje nga Republika Çeke! Projekti ka sjellë së bashku 30 të rinj nga Shqipëria, Rumania, Çekia,

Sipas AirDNA, në maj të këtij viti një pushues i huaj që rezervoi apartament me qira në Shqipëri, pagoi mesatarisht 59. 4 euro në ditë, nga 67. 8 euro, që ishte shifra në vitin 2019. Të dhënat tregojnë se në krye të tregut të qirave afatshkurta në Shqipëri qëndron Vlora. Qyteti i Flamurit ka përjetuar një rritje të jashtëzakonshme të apartamenteve që listohen në AirBnB duke regjistruar më shumë se 7, 000 apartamente të disponueshme me qira gjatë vitit të kaluar, ose 77% më shumë se në 2019-ën. Të dhënat tregojnë se në vitin 2022, numri i njësive me qira pati një rritje të ndjeshme në të gjitha vendndodhjet krahasuar me vitin 2019, por qyteti i Tiranës i kaloi të gjitha duke arritur një numër rekord që ishte dy herë më i lartë. “Ndërsa Shqipëria ka edhe bujtina të mira, shumica e turistëve preferojnë të marrin apartamente me qira”, tha Niels Mueller-Wickop, CEO i kompanisë amerikane të udhëtimit Join My Trip.

(transmetim-) Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpër 11 orë më parë — (transmetim-) Republika Çeke Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 07/09/2023 (SHIKONI DREJTPËRDREJT>) Kosova Lihtenshtajni

“Megjithatë, që nga fillimi i vitit 2022, Shqipëria po sheh një rritje të dukshme të vizitorëve nga shumë vende të tjera evropiane, veçanërisht ato me të ardhura të larta, si Spanja (+57%), Belgjika (+23%), Holanda (+36). %). ” Jo më një diamand i fshehur I vendosur midis detit Adriatik dhe Jon brenda Mesdheut është një vend më i vogël se shteti i Maryland, por i pasur me ligatina, parqe kombëtare, male dhe shtëpia e 30% të florës evropiane. Shqipëria nuk është ajo që të vjen në mendje kur dikush imagjinon një pushim evropian – edhe kështu, zyrtarët e turizmit në vend presin deri në 10 milionë turistë këtë vit pasi udhëtarët kanë prioritet destinacionet buxhetore.

FSHF - Federata Shqiptare e Futbollit Lajmet e fundit. Republika Çeke – Shqipëri / Gjithçka gati, Kombëtarja mbyll përgatitjet për sfidën në Pragë.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

• kvu2588
  • Nguyen Nguyen
    Nguyen Nguyen
  • Global Marijuana Dispensary
    Global Marijuana Dispensary
  • Lalo Puma
    Lalo Puma
  • Antoinette Camille
    Antoinette Camille
bottom of page